The North Face

The North Face – Geschiedenis

The North Face is opgericht in 1966 door 2 jonge bergbeklimmers. In een kleine winkel in San Francisco, dus ver weg van de bergen, verkochten ze outdoor kleding. De winkel noemde zich al snel The North Face, omdat op het noordelijk halfrond dit het koudste en meest uitdagende deel van een berg is. In 1968 werd een begin gemaakt met een eigen kledinglijn, vooral gespecialiseerd in bergsportartikelen. Dit bedrijf werd steeds groter en er is veel aandacht besteed aan het profectioneren van de producten.

Functionele sportkleding voor hardlopen, bergbeklimmen, skieën en boarden.

The North Face levert functionele sportkleding, schoenen en uitrustingen, geschikt voor alle outdoor activiteiten zoals hardlopen, bergbeklimmen, skieën en boarden. De North Face jas is bijvoorbeeld erg populair bij zowel bergbeklimmers als maratonlopers. Met de juiste kleding en uitrusting redt je het zelfs op de Himalya.

The North Face rugzakken.

Op het gebied van rugzakken heeft The North Face zich oorspronkelijk meer gericht op de bergsporters, maar sinds enkele jaren zijn ook de trekkingrugzakken en travelpacks erg populair.

Bekijk hier de video’s van The North Face:

 

Bekijk hier alle producten van The North Face in 1 overzicht.